Интегрираната информационна система на държавната администрация
CAF
АВиК-Плевен
Комисия за защита от дискриминация
Областен управител - Мирослав Петров
MИРОСЛАВ НИКОЛОВ ПЕТРОВ


С постановление на Министерски съвет №266/10.05.2017 година Мирослав Николов Петров е назначен за Областен управител на Област Плевен.

Господин Петров има две висши образования. През 1989 година завършва Военната академия във Велико Търново, специалност контра-тероризъм , а през 2003- та година се дипломира като Магистър по икономика специалност „Социален мениджмънт” в Академията по икономика «Димитър Ценов » в Свищов. През 2005-та и 2006 година Мирослав Петров успешно завършва обучения на ФБР /ИЛЕА/ съответно  в Унгария и САЩ .

Мирослав Петров има дългогодишен опит в системата на МВР. Започва работа през 1990 година като офицер в отдел „Охрана на обществения ред” в Регионална дирекция на вътрешните работи – Плевен. Три години по-късно става началник на отдел «Криминална полиция» при РДВР – Плевен. В периода 1995 – 1999 година Мирослав Петров е началник на отдел „Борба с организираната престъпност” при РДВР – Плевен, а от 1999 - 2003-та година е  заместник-директор на РДВР – Плевен, отдел „Полиция”.

Кариерата си продължава като началник на сектор «»Борба с организираната престъпност» - при РДВР – Плевен и началник на отдел «Опазване на обществения ред и превенция».  През февруари 2013 - та година той бе назначен за директор на ОД на МВР – Плевен.

В професионалната си кариера в МВР Мирослав Петров на три пъти, през 1994, 2004 и 2007 година, е отличаван с награди на Министъра на вътрешните работи.

Търсене
Автомагистрала "Хемус"
Комисията за защита на личните данни
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Анкетна карта за приоритети, цели и мерки при разработване на ПУРН
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?
Анкета за измерване удовлетвореността на потребителите на административни услуги, предлагани от Областна администрация-Плевен