Интегрираната информационна система на държавната администрация
CAF
АВиК-Плевен
Комисия за защита от дискриминация
Новини
Стартът на учебната година и изборите в Бохот - тема на днешното заседание на областния оперативен щаб за COVID 19
23.09.2020

Създадена е нужната координация по отношение на регистриране на положителни на коронавирусната инфекция в учебните заведения на територията на област Плевен. В това бе категоричен директорът на РЗИ-Плевен д-р Гарев на днешното заседание на областния оперативен щаб за COVID-19. Областният управител Мирослав Петров изиска актуална информация за предприетите действия и актуалната обстановка от началото на учебната година. Установяването на ковид инфекция при две деца от две плевенски училища НУИ и Езикова гимназия  от РЗИ – Плевен са направени 60 PCR теста, които са отрицателни. Чакат се резултатите от още 3-4 проби, уточни д-р Гарев. Иначе двете деца са добре и са на домашно лечение. Началникът на РУО Плевен Албена Тотева потвърди, че директорите на учебните заведение на територията на област Плевен са подготвени да реагират своевременно и ефективно при съмнения за COVID. Ясен е алгоритъмът на работа. Работи се в добро и ползотворно сътрудничество с РЗИ – Плевен.

За периода 08-22 септември регистрираните с COVID-19 в област Плевен са 20 души, карантинираните – 92, хоспитализирани -3, а за последната седмица има 1 починал, информира директорът на РЗИ – Плевен.

По време на заседанието на щаба областният управител Мирослав Петров постави въпросът и за превантивните мерки срещу корона вируса по повод предстоящите частични избори в с.Бохот на 27-септември. Дискутирани бяха възможностите за гласуване на трудно подвижни хора в мобилни секции. На този етап в ОИК няма подадени заявления за разкриване на мобилна секция. Но окончателно това ще стане ясно в петък.

Търсене
Автомагистрала "Хемус"
Комисията за защита на личните данни
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Анкетна карта за приоритети, цели и мерки при разработване на ПУРН
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?
Анкета за измерване удовлетвореността на потребителите на административни услуги, предлагани от Областна администрация-Плевен