ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
МЗХ с решение на въпроса за дърводобива в инфектираните с АЧС зони
08.10.2019

Няма нови случаи на АЧС при диви и домашни свине на територията на Плевенска област. Това стана ясно на днешното заседание на областната епизоотична комисия, председателствана от заместник-областния управител Татяна Божинова.

През изминалата седмица от Министъра на МЗХ са издадени две нови заповеди, в които се определят правилата за извършване на лов и се променят противоепизоотичните мерки огнищата с установено АЧС при диви свине. „Променя се обхвата на инфектираната зона. В нея се обособяват 3 подзони – А, Б, В. Силно рестриктивните мерки със забрана за лов, дърводобив и въобще забрана за влизане се отнасят за зона А, която е намалена до 3кв.км. или кръг с радиус 1км. около констатирания случай на заболяването. По този начин автоматично се решават въпроси, поставяни на предходни заседания на комисията, свързани с разрешаване на дърводобив за населението, предвид наближаващия зимен сезон. Това се отнася и за въпросите, касаещи лова на диви свине и благородни елени, тъй като зони се стесняват”, каза директорът на ОДБХ-Плевен д-р Иван Йорданов.

Екипите на ОДБХ – Плевен са установили  един случай на нарушение в 20 км. зони около свинекомплексите, където стопаните получиха по 300 лв обезщетение от държавата  за доброволно клане на свинете и дезинфекция на дворовете си. Въпреки подадената декларация, с която стопанинът в с. Дисевица се е ангажирал да не населва с прасета своето стопанство в продължение на поне 1 година, той е започнал да отглежда две прасета. Съставен му е акт за установеното нарушение и животните са заклани доброволно.

bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?