CAF
АВиК-Плевен
Комисия за защита от дискриминация
Новини
Областният управител Мирослав Петров отправи своите благопожелания по повод 95-та годишнина на Института по царевицата в Кнежа
10.09.2019

Областният управител Мирослав Петров присъства на тържественото отбелязване на 95-та годишнина от създаването на Института по царевицата в Кнежа. Събитието уважиха още кметът на общината Илийчо Лачовски, както бивши ръководители и служители.

„На прага своето вековно научно битие Институтът по царевицата в Кнежа има повод за истинска гордост  с постигнатото до момента, с изградените екипи и професионалисти, с признанието в страната и далеч зад нейните граници, с отличията и медалите. Всичко това – резултат от много труд и постоянство - десетилетия наред създава историята на авторитетен научно-изследователски център с потенциал и най-вече – с бъдеще!”, обърна се към присъстващите областният управител Мирослав Петров. Той отправи пожелание своят 100 годишен юбилей  институтът да посрещне  с нови открития и още по-високи научни достижения.

За историята и работата на Института по царевицата разказа документален филм, подготвен специално за 95-та годишнина. Директорът доц.д-р Наталия Петровска благодари за работата на всички научни работници и отбеляза, че Институтът по царевица е бил и ще продължи да бъде стожер на аграрната наука в България. В знак на благодарност за подкрепата тя връчи плакет и почетна грамота на кмета на Кнежа Илийчо Лачовски, на всички ръководители на института от началото на неговото създаване и на спонсори, подпомагащи научно-изледователските дейности.

Тържеството продължи с концертна програма.

Търсене
Комисията за защита на личните данни
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Анкетна карта за приоритети, цели и мерки при разработване на ПУРН
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?
Анкета за измерване удовлетвореността на потребителите на административни услуги, предлагани от Областна администрация-Плевен