ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Областният управител Мирослав Петров поздрави жителите на Белене за празника на града
09.09.2019

 

„Град с традиции, история и дух. Това е Белене. И за 55 години като град доказа, че е и място с индивидуалност.  Белене има обещаващо бъдеще, целеустремен в своето успешно европейско развитие и готов да очарова туристи от страната и чужбина.” С тези думи областният управител Мирослав Петров се обърна към жителите на Белене по повод отбелязването на 55-та годишнина от обявяването му за град. В словото си Петров отбеляза, че Белене успява да очарова и притегля потенциала на всеки, решил да остави частица от себе си и своите умения в облика на града и пожела на всички здраве и щастливи дни.

„С общи усилия и упорита работа успяваме да постигнем много цели, които други смятат за непостижими. Невъзможното за нас е мотивация, а не оправдание!”, каза в празничното си слово кметът на крайдунавския град Милен Дулев. Той посочи като пример са успешна работа финансовото стабилизиране на Община Белене, болницата и медицинския център, привлечените нови инвестиции, новооткритата преди дни входна артерия към града, предстоящото изграждане на канализация на кв. „Лозенец”, осигурените социални услуги.Нашият град се развива благодарение на всеки един от вас.”, обобщи кметът на Белене Милен Дулев.

Тържествата по повод празника на града уважиха още Андрей Громов - Генерален консул на Русия в  Русе, както и представители на Асоциацията на приятелите на Щат Еспириту Санту - Център за сътрудничество в общността  (AES-CCC) от Вигонца, Италия. Поздравителни адреси за празника на града са изпратени от Председателя на 44 НС Цвета Караянчева, Владислав Шапша - Кмет на град Обнинск, Калужка област, Мартин Митев - Председател на Общински съвет – Плевен, полковник Росен Арабаджиев - командир на 55-ти Инженерен полк – Белене и др.

         За здраве и благоденствие на жителите на град Белене бе отслужен водосвет от Н.В.П. Великотърновския митрополит Григорий в съслужение  в местни свещеници.

         Връчени бяха и стипендии на отличили се ученици от Белене, които получиха финансово насърчение за своите усилия от Вигонца, Италия.

         Тържествата продължиха с концерт на «Classic pop-rock symphony project”

bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?