Интегрираната информационна система на държавната администрация
CAF
АВиК-Плевен
Комисия за защита от дискриминация
Новини
Днес се навършват 135 години от Съединението!
06.09.2020

Днес се навършват 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.В знак на признателност венец от името на областния управител Мирослав Петров бе поднесен пред паметника на IV пехотен полк.

„Един от най-знаменателните политически актове в българската история е именно актът на Съединението от 06.09.1885 година. Камбаните звънят. Народът ликува. България обявява своето обединение. Нашите велики предшественици оставят най-ценния завет, най-важния урок за всички нас – обединени от общата кауза за добруването на България, загърбили политически и идеологически различия, българските държавници извършват немислимото - съединяват разкъсана България. Нека днес се почерпим мъдрост от този исторически урок. Единни да работим в името на просперитета на България! Честит празник”, каза областният управител Мирослав Петров по повод 135 години от Съединението на България.

Търсене
Автомагистрала "Хемус"
Комисията за защита на личните данни
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Анкетна карта за приоритети, цели и мерки при разработване на ПУРН
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?
Анкета за измерване удовлетвореността на потребителите на административни услуги, предлагани от Областна администрация-Плевен