Интегрираната информационна система на държавната администрация
CAF
АВиК-Плевен
Комисия за защита от дискриминация
Новини
Първият випуск на ВВУ „Георги Бенковски” получи офицерски звания
31.07.2020

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВВС  генерал-майор Цанко Стойков и началникът на Училището  бригаден генерал Юлиян Радойски връчиха дипломите и офицерските пагони на първия випуск на възстановеното ВВУ„Георги Бенковски” – Долна Митрополия. Събитието уважиха още областният управител Мирослав Петров и неговият заместник Татяна Божинова, кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска, председателят на ОбС Долна Митрополия Петър Петров и др.

 „Вие влизате от днес като лейтенанти, като командири в редиците на българските военно-въздушни сили на Република България. Една отговорна мисия, за която ви благодаря, че  сте избрали, а на вашите родители, че са ви възпитали  в дух на патриотизъм и отговорност.”, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в обръщението си към курсантите и кадетите от випуск „Добруджански” на ВВУ „Георги Бенковски”. Той изрази  своето удовлетворение, че в рамките на една година бе възстановено военното училище и се дипломира първия му випуск. Министър Каракачанов призова кадетите и курсантите да бъдат пример за техните подчинени. „Запомнете едно – в българската бойна авиация няма обикновени пилоти. Има български офицери, които са се посветили в служба на отечеството, в защита на суверенитета и териториалната цялост на нашата родина България.”, каза още той.

На летище Долна Митрополия ВИПУСК 2020 „Добруджански” на ВВВУ „Георги Бенковски” получи своите лейтенантски и сержантски пагони, дипломите  за висше образование и удостоверението за завършен Професионален сержантски колеж. Авиоинженерите  получиха и новия нагръден знак на ВВВУ „Георги Бенковски”.

Първият випуск на ВВВУ „Г. Бенковски“ се състои от 28 души (8 жени и 20 мъже). Випускът носи името „Добруджански“ по повод 80 години от мирното завръщане на Южна Добруджа към Майка България с Крайовската спогодба (7 септември 1940 г.), благодарение на героизма и себеотрицанието на Българската армия, дипломация и държава. Във Випуск „Добруджански” се дипломират 3-ма кадети и 2-ма ефрейтор кадети от Професионалния сержантски колеж към училището, които след обучението си ще се завърнат на постоянните си работни позиции във формирования на ВВС.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди отличника на випуска лейтенант Владимир Тасков и първенците по специализации с парични и предметни награди и книга с историческа тематика.

Кметът на община  Долна Митрополия Поля Цоновска връчи Академичната награда „12 април” на лейтенант Милен Симеонов.

С авиационен поздрав от българските ВВС в състав: два PC-9M “Pilatus”, два L-39ZA “Albatros” от в.ф. 52090 – Долна Митрополия  и  МиГ-29 от в.ф. 28000 – Граф Игнатиево  завърши тържествената церемония по производство на първия випуск на възстановеното ВВВУ „ Георги Бенковски” в Долна Митрополия .

Випускниците вече са получили професионалните си назначения след 1 август. В системата на Министерството на отбраната те са в авиобазите в Граф Игнатиево, Безмер, Крумово, Долна Митрополия, един от тях във ВВВУ „Г. Бенковски” и един в системата на МВР.

Търсене
Автомагистрала "Хемус"
Комисията за защита на личните данни
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Анкетна карта за приоритети, цели и мерки при разработване на ПУРН
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?
Анкета за измерване удовлетвореността на потребителите на административни услуги, предлагани от Областна администрация-Плевен