Интегрираната информационна система на държавната администрация
CAF
АВиК-Плевен
Комисия за защита от дискриминация
Новини
Министърът на образованието Красимир Вълчев откри днес модернизираната лаборатория в ПГ по хранително-вкусови технологии - Плевен
14.11.2019

Министърът на образованието Красимир Вълчев откри днес модернизираната лаборатория за контрол на качеството на храни и напитки в Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор“ – Плевен. Събитието уважиха още заместник-областният управител Татяна Божинова, представители на местната власт, началникът на РУО – Плевен Албена Тотева, директори на плевенски професионални гимназии, както и партньори на ПГХВТ.

„Лабораторията дава възможност за по-добро практическо обучение на учениците.”, каза министър Вълчев. Той подчерта, че е изключително важно да има повече такива лаборатории. „Трябва догодина да увеличим колкото може повече средствата по програмата за професионалното образование.”, каза Вълчев. Той подчерта, че такова увеличение така или иначе вече е предвидено, както и да се включат и средни училища, които обучават професионална подготовка. Професионалното образование е полезно когато има възможност за практическо обучение, категоричен бе министърът на образованието Красимир Вълчев. По думите му едно от основните предизвикателства пред системата на образованието е към нея да бъдат привлечени повече млади хора и най-добрите ученици след като завършат училище да се завръщат в него като учители.

Веднага след откриването на модернизираната лаборатория министърът участва в работна среща, чийто домакин бе ПГ по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров“ – Плевен. На срещата присъстваха експерти от МОН, началници и експерти от РУО Плевен, Видин, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Монтана.

Търсене
Автомагистрала "Хемус"
Комисията за защита на личните данни
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Анкетна карта за приоритети, цели и мерки при разработване на ПУРН
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?
Анкета за измерване удовлетвореността на потребителите на административни услуги, предлагани от Областна администрация-Плевен