ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Плевен ще бъде домакин на конференция за родителската отговорност и международното отвличане на деца
23.11.2017
На 25 ноември 2017 г., събота, министърът на правосъдието Цецка Цачева ще открие конференция на тема „Регламент относно компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и относно международното отвличане на деца“ (Брюксел II а). Събитието ще се състои от 10.00 ч. в зала „Плевен“ на Областна администрация Плевен.
Конференцията, която е в контекста на предстоящото Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., се организира съвместно от Министерство на правосъдието и Областна администрация Плевен.
Наред със създаването на Службата на Европейския прокурор и развитието на електронното правосъдие, Регламент Брюксел II а, е сред трите основни приоритета, по които Министерството на правосъдието ще работи особено интензивно по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.
Сред темите, които ще бъдат разисквани на конференцията са още международните отвличания, международните осиновявания, както и практиките за превенция на домашно насилие.
Лектори ще бъдат Диана Ковачева - заместник-омбудсман на Република България, Мирослав Петров - областен управител на област Плевен, представители на съдебната власт и на неправителствени организации. Миглена Тачева, директор на Национален институт на правосъдието ще е модератор на конференцията, а в заключителната част на форума отношение ще вземе доц. Боряна Мусева – специалист по международно частно право и ръководител на работната група в Министерството на правосъдието по Регламент Брюксел II а.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?