ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Регионален етап - Национален събор "Копривщица" - 2015г.

През 2015 г. ще бъде отбелязан 50 годишен юбилей от възникването на представителният Национален събор на българското народно творчество в Копривщица.

Предстоящото издание, ще се проведе на 7, 8 и 9 август 2015 г., и се очаква с изключително голям интерес не само в страната, но и в чужбина.

Съгласно регламента, ХІ Национален събор на българското народно творчество преминава през два етапа на реализиране. Първият етап, който приключва до края на м. юни 2015 г., се провежда във всички региони на страната. Класиралите се изпълнители получават възможността да участват в Националният етап в Копривщица.

 

Провеждането на Регионалният етап за танцовите певчески състави, и изпълнители от област Плевен, за участие в ХІ Национален събор на българското народно творчество в Копривщица ще се състои на 21.06.2015 г., /неделя/ от 10.00 часа в гр. Плевен


На заседание на експертната комисия, председателствана от зам.областния управител Красимир Иванов, бяха утвърдени подробностите около провеждането на Регионалния етап на ХІ Национален събор на българското народно творчество в Копривщица.

Общо 30 са подадените за участие заявки от Плевенска област, като общият брой на участниците е 327 души.

На сцената на Летния театър в парк Кайлъка на 21.06.2015 г., /неделя/ от 09.00 часа ще се изявят състави от 7 общини на територията на Област Плевен – Плевен, Червен бряг, Долна Митрополия, Белене, Гулянци, Никопол и Пордим. При лошо време Регионалният кръг от Националния събор за българското народно творчество в Копривщица ще се проведе в зала Катя Попова в същия час.

Входът е свободен.

Припомняме, че тази година ще бъде отбелязан 50 годишен юбилей от създаването и това негово издание ще премине под патронажа на Ирина Бокова - генерален директор на ЮНЕСКО.

Националният събор в Копривщица се провежда през 5 годишен интервал. На предходното издание на фестивала желаещите  да участват в него от Плевенска област са били 19 бр. 

 

Утвърден репертоар за участие в Копривщица – 2015bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?