ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Културно информационно събитие от ученици за ученици в Никопол представи европейското културно многообразие
10.06.2019

Темите за европейското културно многообразие и толерантността вдъхновиха събитието, което днес се състоя в читалище „Напредък 1871” в Никопол. Културно-информационната инициатива се организира от областна администрация Плевен в сътрудничество с местното читалище в рамките на дейност 2 от Комуникационната стратегия на Република България за ЕС-2019.

В подготвената ученическа презентация бе акцентирано върху духовното и материалното културно наследство на България и Европа. Обърнато бе внимание на това, че националната идентичност на страните членки създава неповторима пъстрота на общия културен облик на Европа.

Концертната програма включваше изпълнение на популярна еврейска песен, на български народни и поп песни, както и с вокални изпълнения на италиански език, представени от талантливите деца от вокална група „Орфееви гласчета” – Никопол. Овациите на публиката събраха танцьорите от Милковица, които представиха фолклорна плетеница от български и румънски народни танци.

Публиката на днешното събитие бе предимно от ученици от начален, прогимназиален и гимназиален курс от Никопол и близките населени места. В създаването на творческия продукт участие отново са взели младежи от крайдунавския град.

bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?