ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
С разнообразни събития читалището в Кнежа се включи в инициативата на областна администрация, посветена на европейското културно многообразие и толерантността
08.06.2019

С  културно-информационна ученическа среща  на тема „Приносът на България в спасяването на евреите от Холокоста” и ученически конкурс за рисунка на тема „Културното многообразие на ЕС читалище „Борба” в Кнежа се включи в инициативите, които областна администрация – Плевен реализира в рамките на Дейност 2 от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2019.

Събитието бе открито с есе, акцентиращо върху паметта за достойното отношение на България към местната еврейска общност по време на Холокоста. С него бе направена препратка към една от най-популярните еврейски песни „Хава нагила”, изпълнена от талантливите деца на Кнежа.От сцената на читалище „Борба” прозвучаха песни на италиански и български език, с които детските вокални  групи „Черно и бяло”, „Мелодия”  и „Сребърни камбанки” очароваха публиката. Красотата на българския народен танц се нареди до ритмичността на мажоретните изпълнения и феерията и нежността на модерния балет, за да се покаже по убедителен начин, че именно в симбиозата на различното се ражда уникалното.

Своите виждания за културното съкровище на Европа децата на Кнежа бяха представили и в пъстра изложба от рисунки, която бе наредена във фоайето на читалище „Борба”. Именно тя посрещна зрителите на концерта.

bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?