ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Мирослав Петров на Трети март: Днес тържествуват Безсмъртието, Признателността и Свободата! Днес празнува Свободна България!
03.03.2019
 

„Силата невинаги е справедливост, но справедливостта – винаги е сила! А каква по-голяма справедливост може да има от правото да живееш свободен?”. С тези думи областният управител Мирослав Петров започна тържественото си слово по повод 141 години от Освобождението на България. „Устремът към Свободата бе тази неистова, нечовешка, свръхестествена сила, която роди героите! Запали в душите им буйния пламък на непримиримостта! Окрили мечтите им! Възпламени словото! И облече душите – в бронята на решителността! Това направи Свободата – съживи един народ, дълго страдал, изкупил с кръвта на чедата си правото да се нарече свободен и втъкал в тази свобода стоновете на покрусените майки, на срама от поруганата чест и вопъла на безпомощността, изтръгнал се от страдащите сърца на почернените вдовици…”, каза още областният управител Мирослав Петров. Той акцентира и върху храбростта, жертвоготовността и героизма на хилядите руси, румънци, украинци,  белоруси, финландци, поляци, молдовци и воини от Прибалтика и Закавказието, превърнали се в жертвеник на българската свобода.

Празничният трети март в Плевен започна с панихида в памет на загиналите, отслужена от плевенския митрополит Игнатий в съслужение с плевенски свещеници. Тържественият ритуал уважиха още заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов, народни представители от 15 МИР, общински съветници и представители на местната власт, общественици, културни дейци и много граждани.

         В знак на признателност венци и цветя пред вечния огън бяха поднесени от името на областния управител, народни представители, политически партии, обществени организации и институции, учебни заведения и културни институти и граждани.

         С едноминутно мълчание и сведени глави присъстващите изразиха своята признателност пред паметта на героите.

 

bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?