ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов връчи Голямата награда на пчеларското изложение
11.02.2018
Голямата награда на XVI Изложение-договаряне „Пчеларство Плевен 2018” бе присъдена за новарторство в пчеларството на Апитек – Гърция. Отличието бе връчено на управителя на компанията Милтос Евангулопулос от заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов.
Визирайки апитерапията, заместник областният управител на Плевен д-р Красимир Трифонов каза, че пчеларството е неделима част от медицината. „Пчелите са най-добрият медиатор между природата и човека, защото тази уникална природа, която имаме предоставя уникален шанс за произвеждането на един изключително качествен, полезен и вкусен мед. Не само България, но и целия Балкански регион има великолепни дадености, затова и вашите успехи стават факт”, отбеляза заместник-областният управител на Плевен. Д-р Трифонов пожела пчеларството да става все по-привлекателно за младите хора и допълни, че е обнадежден в бъдещето на сектора, виждайки толкова млади и ентусиализирани пчелари на това изложение.
Награди бяха присъдени в още няколко категории – тримата подгласници на голямата награда станаха Драган SZRP – Сърбия за „Нова технология и „Аписелект” ЕООД – Пловдив за „Нов продукт” и „Инвестиция на годината”. В категория „Представяне на нов пчелен продукт” отличени бяха плевенчаните Мария и Живко Иванови, а Христо Георгиев от София получи отличието в категорията „Етикет и опаковка на годината”. Награди бяха присъдени и за издателства и автори на специализирана литература -проф. Иванка Желязкова, Кирил Киров и ИК „Неделник”. За най-атрактивно представяне на изложението награда бе присъдена на Вимекс – В ООД – Сливен. Анкетата на посетителите на форума пък определи като най-добра Пропи – Ст. Петкова - Габрово. Наградата за най-проспериращ млад пчелар за 2017 година взе Тихомир Тачев.
След официалната церемония по награждаването организатори, гости и наградени направиха обща снимка, с която да запаметят този вълнуващ момент, с който успешно приключи XVI Изложение-договаряне „Пчеларство Плевен 2018”.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?