ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Днес бе осветено знамето на Втори ученически гвардейски отряд
09.02.2018
В присъствието на вицепремиера и министър  на отбраната Красимир Каракачанов и заместник – министъра на образованието Таня Михайлова, секретаря на Президента по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов и заместник областния управител Татяна Божинова днес се проведе ритуал по освещаване знамето на Втори гвардейски ученически отряд. Събитието се провежда под патронажа на Президента Румен Радев и бе уважено още от представители на местната власт , държавни институции и граждани.
Ритуалът започна с водосвет на знамето, отслужен от плевенски свещеници, след който вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов развя знамето и го предаде на знаменосеца от Националната гвардейска част. След положена тържествена клетва светинята бе дадена в ръцете на знаменосецът на Втори гвардейски ученически отряд.
„Благодаря ви за жарта,за отдадеността и емоцията, с които ни захранвате всеки ден. Носете с достойнство и гордост вашите гвардейски униформи и никога не забравяйте тържественото обещание, което дадохте днес”. Така директорът на ОУ ”Д-р Петър Берон” Ваня Дражева се обърна към децата, включени в състава на втория гвардейски ученически            отряд.
Приветствие към малките гвардейци отправи и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. „Много сте красиви с тези униформи.”, обърна се към тях той. „Мога да ви кажа, че благородно ви завиждам, защото по времето, когато аз бях на вашите години, и аз, и връстниците ми искахме да имаме такива униформи.”, каза Каракачанов. Той отбеляза, че в българската гвардия винаги са се включвали и се включват най-достойните, най-трудолюбивите, най-подготвените. Каракачанов обърна внимание, че връчването на знамето се случва в много интересно време в навечерието на 140 годишнината от освобождението на България и вече отбелязаната годишнина от освобождението на Плевен.  „Българската армия през своята история  е пленила стотици чужди знамена, но българското знаме не е попадало във вражески ръце. Днес вие получихте своето знаме. То е чест за вас. Пазете го. Бъдете добри. Възпитавайте се в духа на гвардейския патриотизъм. Бъдете добри българи.”, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов
„Скъпи млади гвардейци, днес положихте тържествено обещание и приехте  знамето, осветено в традициите на миналото, ентусиазма на настоящето и вярата в бъдещето. Знайте своя род и родина и растете в перспективата на големия свят. Бъдете нашето бъдеще.”, каза заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.
С похвала за гордостта, издръжливостта и патриотизма заместник-председателят на ОбС – Плевен Петя Василева изрази своето и на всички присъстващи възхищение към отговорността, с която децата приемат своите отговорности като част от Втория в страната гвардейски състав. Тя им пожела здраве и дръзновение.
Церемонията завърши с изпълнение на песента „Моя страна, моя България” .
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?