ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Над 200 земеделски производители на среща със заместник-министъра на земеделието Вергиния Кръстева и експерти от министерството в Плевен.
08.02.2018
Над 200 земеделски производители от всички места в плевенска област днес присъстваха на среща със заместник-министъра на земеделието Вергиния Кръстева и експерти от министерството. Събитието се състоя в зала Плевен на областна администрация. В качеството си на своеобразен домакин областният управител Мирослав Петров приветства присъстващите и им пожела ползотворна работа.
В началото заместник-министър Кръстева запозна аудиторията с нещата, които се случва със сектора във връзка с Българското председателство на Съвета на ЕС.
„Поставили сме си амбицията в кря на месец март да извадим заключения във връзка със съветите на министрите на земеделието на страните членки, като темите, които са заложени са отново свързани с бъдещето на общата селскостопанска политика.”, каза заместник-министър Кръстева. Тя подчерта, че като председателстващи трябва да запазим неутралитет, но въпреки това са заложени основно теми, свързани с директните плащания. „На януарския съвет  стана ясно, че всички са против национално съфинанасиране по директни плащания. На февруарския съвет, който предстои да се проведе на 19-ти този месец, ще се обсъждат теми, свързани  с обвързаното подпомагане.  Знаете нашата позиция е за запазване минимум, а защо не и увеличаване на бюджета за обвързано подпомагане. Другата тема е от значение за нас е сближаване нивата на подпомагане с останалите държави членки. И това ще бъде обсъждано сега през февруари.”, каза заместник-министър Вергиния Кръстева. Наред с тези теми програмата за развитие на селските райони не е оставена на заден план и по нея също ще се провеждат обсъждания на съвета на министрите този месец.
„Целта е ЕК да внесе малко повече яснота какви ще бъдат тези общи цели на ниво ЕС и какво се предвижда да включват стратегическите планове след 2020 година, които всяка държава членка следва да изготви.”, уточни заместник-министъра на земеделието.
През месец март ще бъдат направени заключения  от проведените два съвета, които ще включват позициите на страните членки и тяхната нагласа относно бъдещето на общата селскостопанска политика. „Целта на тези заключения е да бъдат предоставени на ЕК, за да може тя да вземе пред вид становищата при изготвяне на регламентите, които са началото. Регламентите трябва да тръгнат за междуведомствено съгласуване на първи април. Повече яснота по финансовата част ще има в кря на нашето председателство, в края на месец март, когато ще излезе многогодишната финансова рамка.”, уточни заместник-министър Вергиния Кръстева.
В рамките на срещата днес експерти от министерството предоставиха изчерпателна и полезна информация във връзка с кампания 2018.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?