ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Областна администрация е домакин на макетна изложба „Дунав – река с много история”
05.12.2017
„Всеки посетител в следващите няколко дни има уникалната възможност за минути да преодолее стотици километри, да премине през различни епохи, да опознае култура, история и памет, отличаващи и обединяващи едновременно трансграничните региони по Дунава в България и Румъния.”, каза областният управител Мирослав Петров при откриването на изложбата „Дунав – река с много история”, чийто домакин е Областна администрация – Плевен. Събитието уважиха още заместник-областният управител Татяна Божинова, представители на местната власт и много граждани.
С присъстващите господин Петров сподели, че е имал възможност да разгледа изложбата и  отбеляза, че изборът на обектите, които да бъдат претворени в умалени обемно-пространствени модели, е изключително удачен. „Майсторското пресъздаване на достолепната архитектурна визия на тези красиви сгради буди възхищение, затова бих искал специално да поздравя авторите на макетите. Изложбата вече привлече интереса на много млади хора, което е красноречива оценка за свършената работа. Надявам се креативността им и интересът към историята, архитектурата и трансграничната зона да провокират в посетителите на изложбата към добри идеи, които да намерят успешна реализация.”, каза още областният управител на Плевен Мирослав Петров.
Изложбата представя 45 макета на значими културно-исторически обекти , разположени от двете страни на Дунав. Плевен присъства в проекта с пространствено-обемни умалени модели на мавзолея - костница „Свети Георги Победоносец“, Художествена галерия „Дарение на Светлин Русев“ и „Румънски мавзолей в с. Гривица.
Част от спектакъла в изложбата е  художествено осветление на представените архитектурни културно-исторически обекти и съпътстваща аудио визитка на всеки от тях на български, румънски и английски. След Русе и Плевен изложбата ще гостува в Монтана и Добрич, а през 2018 ще бъде показана и в 4 окръга в Румъния.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?