ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов и областният управител на Плевен Мирослав Петров откриха първото учебно стрелбище в системата на изпълнение на наказанията
05.12.2017
           Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, областният управител на Плевен Мирослав Петров и Свилен Цветанов директор на ГДИН прерязаха лентата на учебно стрелбище. Така от днес служителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ и Главна дирекция „Охрана“ /ГДО/ ще могат да тренират на собствено стрелбище. То е обособено до затвора-Плевен и разполага с 5 коридора за провеждане на стрелба.
„С откриването на първото лицензирано стрелбище се реализират целите на учебната дейност по подготовка за работа с огнестрелно оръжие на служителите. Освен това се постигат икономии на финансови средства, защото досега се използваха огневите полигони на Министерство на отбраната и Министерството на вътрешните работи“, заяви при откриването на обекта заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.
 На територията на стрелбището ще може да се стреля с късо и дълго гладкоцевно оръжие, стана ясно още днес в Плевен. Изградени са специални защитни съоръжения, изключващи всякаква вероятност за напускане на проектили и рикошети от границите на стрелбището. Употребата на огнестрелни оръжия и боеприпаси ще се осъществява по реда и при условията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и под непосредствения контрол на длъжностните лица, както е изискването по закон.
         Стойността на обекта е близо 60 хиляди лева, като средствата са осигурени от Държавно предприятие „Фонд затворно дело“. На новото стрелбище ще има възможност за едновременен учебен процес на пет обучаеми лица в огнева позиция и стрелкова подготовка от цялата страна. Там ще могат да се обучават в рамките на служебната учебна година служителите от териториалните служби на ГДИН и ГДО от Плевен, Ловеч, Белене и Враца.
„Министерството на правосъдието и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ ще продължат активната си дейност в посока подобряване на материалните условия в затворите и арестите, като необходима предпоставка за хуманното третиране на закононарушителите и гаранция за спазване правата на човека. Успоредно с това активно ще се работи и за подобряване на условията, при които работи надзорно-охранителният състав“, заяви още днес проф. Проданов.
На откриването днес в Плевен присъстваха още временно изпълняващият длъжността главен директор на ГДИН Свилен Цветанов, началникът на затвора-Плевен Иван Петков, представители на местната изпълнителна и съдебна власт.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?