ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Министерство на труда и социалната политика ще разработи становище по демографските въпроси за Област Плевен
30.11.2017
„За първи път българското правителство постави като акцент демографската политика. Макар и от шест  месеца това правителство има добри резултати по отношение на демографската политика и това е благодарение на положените усилия да имаме една работеща структура, която да обединява както работата на министерство на труда и социалната политика, така и на областните административни структури”, каза в Плевен заместник-министърът на труда и социалната политика Султана Петрова. Тя е екип от експерти в социалното министерство инициираха среща – дискусия по въпросите на  демографските и социалните проблеми, домакин на която бе Областна администрация Плевен.
Събитието уважиха областният управител Мирослав Петров и неговият заместник Татяна Божинова, които благодариха за възможността тези важни за страната въпроси да бъдат дискутирани на местно регионално ниво.
„Анализирайки ситуацията заедно с моите експерти установихме, че регионите са изключително различни, тяхната структура е различна, дори населението им е различно.Основната ни цел е да се разработят регионални демографски политики за всеки регион, които да бъдат съобразени с местната специфика. Това вече направихме за Силистра, Видин, Враца, Сливен, Ямбол. Днес нашите експерти ще представят демографската ситуация във вашия регион.”, каза още заместник-министър Петрова. По думите й на базата на днешната среща експертите на Министерството на труда и социалната политика ще изработят становище, което ще предоставят на Областния управител.
По време на дискусията бяха обсъдени темите за състоянието и тенденциите на жизненото равнище и доходите в Област Плевен, националната политика в областта на социалната икономика и взаимовръзката между демографските проблеми и пазара на труда.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?