ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Валидираха пощенска марка и плик, посветени на освобождението на Плевен
22.11.2017
Първите картичка и пощенски плик, посветени на 140 години от освобождението на Плевен, 110 години Военно-исторически музеи и 40 години Панорама Плевенска епопея получиха областният управител Мирослав Петров и неговият заместник Татяна Божинова. Те присъстваха днес на официална церемония по валидиране на пощенските издания, която се проведе в присъствието на Негово Величество Симеон Сакскобургготски, зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, културният аташе на Руското посолство в България, академик Светлин Русев, представители на местната власт, граждани  и др.
По думите на заместник-министър Геновски  филателните архиви свидетелстват за едно от най-паметните събития в историята - бойните действия за освобождението на  Плевен, които на практика променят хода на Руско-турската война.
„Днес посланието за славната победа може да обиколи света чрез пощенската картичка и плик, които представяме тук”, каза заместник – министър Димитър Геновски.
Автор на юбилейните пощенска картичка и плик  е художника Ненко Атанасов. На пощенската картичка е пресъздадена битката за Плевен и ген. Скобелев, а мавзолеят и икона на закрилника на Плевен Свети Георги Победоносец, украсяват юбилейния пощенски плик.
На церемонията академик Русев награди и победителите в конкурса за детска рисунка и песен, посветени на 140 години от освобождението на Плевен. Рисунката на талантливата Марина Мариянова Сакарска ще се превърне в пощенска марка, която догодина ще бъде пусната в обръщение.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?