ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Никола Луканов от ПГ по туризъм и Александър Александров от СУ „Пейо Яворов“ са областни управители за един ден
12.10.2017
Никола Луканов от ПГ по туризъм и Александър Александров от СУ „Пейо Яворов“ са областни управители за един ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Още Четирима ученика от двете училища днес ще прекарат един работен ден на позициите заместник-областен управител и директор на дирекция АКРРДС и АПОФУС. Това са единадесетокласниците Анна-Мария Кожухарова, Димитър Александров, Маноела  Апостолова и Ивелина Искърова.
Младежите бяха посрещнати от д-р Красимир Трифонов, който винаги замества областния управител Мирослав Петров за периода, в който отсъства от Областна администрация поради служебни пътувания  или е  в отпуск.
Д-р Трифонов прие своите нови колеги в кабинети си и ги запозна с функциите и задълженията на областния управител, с работата на администрацията и отговорностите, които са част от натовареното ежедневие на ръководството на ОА - Плевен.
 „Представител на държавата на регионално ниво е областния управител. Негова е отговорността за прилагането на политиките на правителството на местно ниво. В работата си той  е подпомаган от заместник – областните управители, на които са поверени конкретни ресори.“, каза д-р Красимир Трифонов.Темите за туризма и спорта  и политиките на държавата в тези две сфери бяха сред актуалните за въпроси, които вълнуват младите хора. Пред тях д-р Трифонов акцентира върху усилията, които се полагат за поддръжката на парк „Кайлъка“ и действията, предприети от ръководството на администрацията, за търсене на финансиране за изпълняване на тези дейности. Младежите се поинтересуваха и за това как се вземат решенията, за работата на комисиите и темата за европейското бъдеще на България.
Предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС, което на ротационен принцип ще бъде поето от страната ни на 04 януари, заинтригува заместник-областните управители за един ден Анна – Мария Кожухарова от ПГ по туризъм и Димитър Александров от СУ „Пейо Яворов“ при срещата им с титуляра на поста госпожа Татяна Божинова. Тя представи пред младите си колеги предизвикателствата пред страната ни във връзка с това важно събитие, реалистичните очаквания и позитивни последици от успешното му реализиране.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?