ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
https://vimeo.com/226122883
Новини
Областният управител Мирослав Петров посети с. Подем, най-тежко пострадалото при пороя село в Долна Митрополия
04.07.2017

Областният управител на Плевен Мирослав Петров днес бе на мястото на най-тежките  поражения от пороя в Община Долна Митрополия – село Подем. Той бе придружен от кмета на Общината Поля Цоновска и  председателя на ОбС Петър Петров.

Нанесените щети са внушителни. Двете най-големи успоредни улици в селото са изровени от пороя вчера. Отворилите се огромни дупки около комуникационните шахти правят преминаването дори на пешеходци по улиците изключително рисково. Кметът на Долна Митрополия госпожа Поля Цоновска разказа как водната стихия е влачила със себе си камъни, откъртен асфалт и дървета. „Най-важното е, че няма човешки жертви”, категорична бе тя. Госпожа Цоновска е ангажирала тежка техника, която да започне извозването на отломките асфалт както в Подем, така и в Тръстеник.

      Още тази сутрин кметът на Долна Митрополия се е свързала с проектанти, които да изготвят проекти за възстановяването на двете улици в Подем. Областният управител Мирослав Петров се ангажира чрез доклад своевременно да уведоми министъра на вътрешните работи Валентин Радев, като председател на Националния кризисен щаб, за нанесените в Долна Митрополия сериозни щети. Предстои комисия да направи оценка на пораженията, за да се кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем