ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
https://vimeo.com/226122883
Новини
Областният управител на Област Плевен Мирослав Петров официално встъпи в длъжност
12.05.2017
Народният представител Владислав Николов представи официално пред медиите новия Областен управител на Област Плевен Мирослав Петров. На пресконференцията днес присъстваха още народният представител и областен управител на Плевен в мандата на кабинета Борисов 2 Ралица Добрева, председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев и общинските съветници  Петя Василева, Йордан Георгиев, Христослав Михайлов и Йордан Грижов.
„Познавам господин Мирослав Петров като диалогичен и последователен човек, верен на своите принципи и добър професионалист. Сега му предстои ново предизвикателство като Областен управител на Област Плевен. За човек като Мирослав Петров, който е посветил професионалния си път на опазването на реда и българското законодателство, отстояването на държавните интереси ще бъде основен принцип и водещ мотив в работата му”, каза народният представител Владислав Николов.
Областният управител на Област Плевен Мирослав Петров, като представител на държавата на местно ниво, се ангажира да съдейства с работата си за реализирането на държавните политики кабинета Борисов. Той подчерта, че в дух на приемственост днес е разговарял със своя предшественик на поста Марио Тодоров, който бе назначен по време на служебното правителство. За дългосрочните проекти и ангажименти на областна администрация господин Петров разговаря с госпожа Ралица Добрева областен управител на Плевен по времето на втория кабинет на Борисов и народен представител  от 15 МИР понастоящем.
„Плевен има силно лоби в управлението, така че областният управител Мирослав Петров, може да разчита на нашата подкрепа за всички добри начинания, имащи за цел развитието на областта и подобряване живота на хората”, отбеляза народният представител Владислав Николов.
От името на общинските съветници председателят на плевенския общински съвет Мартин Митев връчи на областния управител на Плевен Мирослав Петров поздравителен адрес. „Знам, че господин Петров ще приеме с нужния респект отговорностите на поста и съм уверен в успеха на неговия мандат”, каза Митев.
 
*** С постановление на Министерски съвет №266/10.05.2017 година Мирослав Николов Петров е назначен за Областен управител на Област Плевен. Господин Петров има две висши образования. През 1989 година завършва Военната академия във Велико Търново, специалност контра-тероризъм, а през 2003- та година се дипломира като Магистър по икономика специалност „Социален мениджмънт” в Академията по икономика «Димитър Ценов » в Свищов. През 2005- та и 2006-та година Мирослав Петров успешно завършва обучения на ФБР /ИЛЕА/ съответно  в Унгария и САЩ .
Мирослав Петров има дългогодишен опит в системата на МВР. Започва работа през 1990 година като офицер в отдел „Охрана на обществения ред” в Регионална дирекция на вътрешните работи – Плевен. Три години по-късно става началник на отдел «Криминална полиция» при РДВР – Плевен. В периода 1995 – 1999 година Мирослав Петров е началник на отдел „Борба с организираната престъпност” при РДВР – Плевен, а от 1999 - 2003-та година е  заместник-директор на РДВР – Плевен, отдел „Полиция”.
Кариерата си продължава като началник на сектор «»Борба с организираната престъпност» - при РДВР – Плевен и началник на отдел «Опазване на обществения ред и превенция».  През февруари 2013 - та година той бе назначен за директор на ОД на МВР – Плевен. До поемане на поста Областен управител на Област Плевен господин Мирослав Петров бе началник Отдел „Охранителна полиция“ при ОД МВР Плевен.
В професионалната си кариера в МВР Мирослав Петров на три пъти е отличаван с награди на Министъра на вътрешните работи. През 1994 – та година получава Награда от Министъра на вътрешните работи за разкриване на тежки престъпления, през 2004 година за противодействие на наркотрафика, а през 2007-ма Министърът на вътрешните работи го награждава за добрата му работа в сектор борба с незаконното производство, разпространението и търговията с наркотици.
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем