ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Мирослав Петров: Обявяването на Независимостта е акт на национално самочувствие!
22.09.2018
„Акт на национално самочувствие, на решителност и свободолюбие, обявяването на Независимостта е събитие – символ на триумфа на българската държавност. С него младата българска дипломация демонстрира политическа зрялост, мъжество и национална гордост, инвестирайки най-устойчивия материал – единението – в стратегията за бъдещото равноправно и достойно развитие на европейска България.“, каза в тържественото си слово по повод 110 годишнина от обявяването на независимостта на България областният управител Мирослав Петров.
 
На тържествения ритуал за празника присъстваха още народни представители от 15 МИР, заместник-областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, представители на местната власт, общественици и граждани.
 
В тържественото си слово областният управител отбеляза още, че България е преминала през трудни периоди, преодоляла е много исторически и политически перипетии, натрупвайки ценен опит в своя исторически арсенал. „За да се утвърди днес като лидер на Балканите и надежден партньор в ЕС и НАТО.Независимостта е значим урок на свободния човешки дух!Пример за достойнство и обединение!
Залог за величие и гордост!Да пребъде свободна, единна и независима България!“, каза още областният управител Мирослав Петров.
В знак на признание и преклонение пред значимото дело бяха поднесени венци и цветя.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?