ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
"Осмото чудо" на "Българе" - в Плевен под патронажа на областния управител Мирослав Петров
07.06.2018
Ансамбъл „Българе” за първи път ще представи пред плевенската публика нашумелия си мащабен спектакъл "Осмото чудо", със специалното участие на холивудската звезда Бен Крос. Събитието ще се проведе под патронажа на Областния управител на Област Плевен Мирослав Петров.
"Осмото  чудо" по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща  интригуващ сценарий, в който зрителите преоткриват за себе си личността на един верен приятел на България отпреди век - кореспондента на в. "Таймс" за Балканите Джеймс Баучер. Ролята на ирландския журналист е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев, в образа на унгарския композитор Бела Барток, е негов събеседник по време на пътуването им в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо представени от танцьорите и солистите на "Българе", а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.
„Осмото чудо” ще се състои в Плевен на 13 юни 2018 г. /сряда/ от 20.30 часа на сцената на Летния театър "Кайлъка" в Плевен.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?