ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и комисар Николай Николов огледаха щетите в Плевен и Гривица
16.05.2018
„Ще докладвам на премиера какво сме видели в Плевен и Гривица, и дали хората се нуждаят от някакви средства.”, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Днес той и комисар Николай Николов – директор на ГД „ПБЗН” се срещнаха с областният управител Мирослав Петров и кмета на Плевен. Министърът призова хората да застраховат собствените си сгради. „За тези, които са държавна или общинска собственост, отговорността е на държавата. Собствениците на всички частни имоти, трябва да започнат да мислят за застраховки. Този проблем е навсякъде в страната.”, каза министър Радев. Той подчерта, че властта – местната и държавната в лицето на областния управител Мирослав Петров са си свършили добре работата и акцентира, че най-важното е, че няма жертви и пострадали. Министърът обърна внимание на превантивно предприетите мерки за поддържка на дърветата и посочи, че това със сигурност е намалило пораженията.
Областният управител подчерта, че е поддържал непрекъснат контакт с кметовете, пожарната  и полицията и благодари за отговорно и професионално свършената от тях работа.
Похвала за бързите  и адекватни действия на полиция  и пожарна даде и комисар Николай Николов – директор на ГД на ПБЗН. Екипите са реагирали на 245 сигнала, като само през изминалата нощ са отстранили 45 повалени от бурята дървета. Особен акцент комисар Николов постави и върху работата на ОД на МВР, които въпреки кризисната ситуация не са допуснали нито едно мародерство. Комисар Николов подчерта, че над 170 ракети са били изстреляни преди бурята да стихне от Службата за борба с градушките.
Министър Валентин Радев и комисар Николов, придружени от областния управител, кмета и председателя на общинския съвет огледаха пораженията в Градската градина и в Гривица.
На журналистически въпрос по какъв начин държавата ще помага на пострадалите отговорът на министър Радев бе лаконичен – „Всякак. Щом аз съм тук”. „Срещнахме с няколко семейства, които вече работят по отстраняване на щетите. Заедно с експертите в комисията по бедствия и аварии ще преценим къде как може да се помогне говоря за пострадалите места в цялата държава”, обобщи Министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?