ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Плевен празнува!
15.05.2018
Областният управител Мирослав Петров и неговите заместници Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов участваха в тържествата по повод празника на Плевен.
Началото бе дадено с тържествена сесия на Общинския съвет, на която със званието „Почетен гражданин на Плевен” бяха удостоени проф. Славчо Томов и Иван Миндиликов – посмъртно. Събитието уважиха народни представители от Плевен общественици  и журналисти.
Веднага след това официалните гости и гражданите се насочиха към площад „Възраждане”, където се състоя  тържествения празничен ритуал. Плевенски свещеници отслужиха водосвет за здраве и благоденствие на града и неговите жители. Приветствие към присъстващите отправи кметът на Плевен. Своите благопожелания към плевенчани отправиха в поздравителни адреси премиерът Бойко Борисов и министърът на правосъдието Цецка Цачева.
„Възползвам се от повода за да пожелая много здраве, разбирателство в семействата, реализация на  личните ви планове, успех на начинанията за подобряване на икономическата среда и на живота в Плевен. Признателен съм за постоянството и достойнството, с което съхранявате историческата памет и културните традиции на вашия град.”, се казва в поздравителния адрес от министър-председателя Борисов по повод празника на града. „Вярвам, че за хората тук е гордост да се наричат плевенчани и това ще ги мотивира да работят за бъдещето на своя град и за своята реализация в него”, се казва още в поздравителния адрес от премиера.
Сърдечните си поздрави за празника на Плевен предаде чрез поздравителен адрес и министърът на правосъдието Цецка Цачева. „15 май стана повод всеки, който се чувства плевенчанин с гордост и вълнение да си припомня славното му минало, да живее в цветното настояще и да мечтае за вдъхновяващото му бъдеще. Скъпи плевенчани, убедена съм, че имате волята и куража да докажете, че Плевен е сърцето на Дунавската равнина и мястото му е на незаобиколим административен, икономически, политически и културен център. Това е възможно само с общите усилия на всички”, се казва в поздравителния адрес от министъра на правосъдието Цецка Цачева.
Областният управител Мирослав Петров също изпрати поздравителен адрес за празника на Плевен. „Сила, вдъхновение, почит и героизъм – това е Плевен в сърцата на хората. Един град, оставил своя незаличим отпечатък в историята, град на Свободата, град - новатор, отворен за науката и медицината, град на култура и изкуство. За всеки плевенчанин той е и още много - роден край, първи трепети, съдбовни решения.  Затова в този прекрасен празничен ден, в който честваме достолепието на Плевен, бих искал да отправя към Вас господин Спартански и към всички плевенчани пожелания за здраве и благоденствие!”, казва в поздравителния си адрес областният управител Мирослав Петров.
            Тържественият ритуал за празника на Плевен уважиха представители на седем делегации, народни представители от 15 МИР, общественици, граждани.
Част от празничната програма бе учредяването на първия гвардейски духов оркестър към СУ „Иван Вазов” – Плевен. Осветен бе тамбурмажора на ученическия гвардейски оркестър и бе прочетен поздравителен адрес от президента на РБългария и главнокомандващ на българската армия  Румен Радев. 
Искрените си поздрави за създаването на ученическия гвардейски духов оркестър изказа в поздравителен адрес и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. „Пожелавам ви да запазите своята уникалност, да радвате вашите съграждани с виртуозни изпълнения и да поддържате жив българския дух. Като се присъединявам към празничното настроение желая на всички ,частници и гости много здраве, енергия и успехи”.
Истински впечатляваща бе виртуозността, дисциплината и съвършената координация, която демонстрираха пред гостите и събралите за празника плевенчани, гвардейците от Националната гвардейска част. Спектакълът – церемония „Искри” представлява съчетание от ефектна демонстрация на нестандартни строеви хватки, движения с и без оръжие и отдаване на почит към бойните знамена и героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?