ИЗБОРИ 2017
Европейски ден без загинали на пътя
Портал IMES
Новини
Язовир „Тотлебенов вал” в „Кайлъка” е под непрекъснато наблюдение
09.03.2018
„Напоителни системи” наблюдават язовир „Тотлебенов вал” в „Кайлъка”, който е пълен и прелива през преливника, каза на пресконференция днес зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов. Сигнал за състоянието на язовира е подаден тази сутрин от ПБЗН – Плевен. По думите на д-р Трифонов високото ниво на река Тученишка и  конструктивни проблеми шахтите на ВиК са причината някои от алеите в парка да са наводнени.
Пълноводието на аз. „Тотлебенов вал”, че в него се излива водата от четирите язовира над него. От Областна администрация е подаден сигнал за ситуацията до Община Плевен. Преди 10 дни е изпратено писмо до ръководството на местната власт  с искане за контролирано изпускане в малък обем на тези язовири.
„Нивото на Тотлебенов вал беше на 50% в началото на  зимния сезон. Но изпускането на четирите язовира е довело до напълването на язовир Тотлебенов вал, преливането през преливника и покачване нивото на река Тученишка”, обясни зам.-областният управител. Язовирите се стопанисват от Община Плевен и от арендатори.
Опасност язовир „Тотлебенов вал” да прелее няма, увери заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов.
bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“
Проект "Кариерни пътеки за мобилност на младите хора"
Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г.
Търсене
Анкета: проучване на потребностите от работна сила
ИЗБОРИ 2016
Структурните фондове и Кохезионния фонд в България
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Желаем да знаем
Какво смятате за новата визия на сайта ?